Thermooilos kemencék


 

Termoolajos fűtési rendszerű kemencék műszaki meghatározás

A termoolajos kemencék a sütőiparban forradalmi újítást jelentenek. A berendezések fűtési és sütési technológiája minden szempontból, de főleg energiafelhasználási, sütési minőség, és kemence kiszolgálási módszerei tekintetében merőben új megoldásokat alkalmaz. Egyedi sajátossága a berendezéseknek, hogy a sütéshez szükséges hőmennyiség előállítása egy speciális kialakítású olajjal töltött hőcserélővel ellátott „kazánban zajlik. Mely kazán elhelyezhető a kemencék szomszédságában, vagy akár több méter távolságra is.

Hő termelő kazán:

Hőtermelő kazán méret választék:  

 

tipus/

paraméter

mérték egység PKO 80 PKO 125 PKO 200 PKO 300 PKO 500 PKO 700 PKO 1000 PKO 1250
energia kimenet kW 80 125 200 300 500 700 1000 1250
alapterület cm 92*96 96*106 106*106 120*130 145*150 165*170 190*190 190*190
magasság gázégő nélkül mm 1045 1145 1350 1560 1970 2360 2645 2845
keringető szivattyú energia igénye kW 1,5 2,8 4 5,5 7,5 2*7,5 2*7,5 2*7,5
tömeg kg 620 800 1100 1300 2100 2880 4320 4960

 

A kazánban melegített speciális olajat, a feladatra alkalmas keringető szivattyúk segítségével, csővezetékeken keresztül, juttatjuk be a sütőtérbe. A sütőtérben - erre a feladatra tervezett – radiátorok segítségével végezzük a sütést. A radiátorok sugárzó hővel sütnek, hiszen minden egyes sütőlemez alatt és felett is van egy-egy belőlük. Lehetőség van a sütőtérben lévő levegő ventilátor által való cirkuláltatására is, ha a sütni kívánt termék ezt igényli. Egy hőcserélő – ha a megrendeléskor úgy határozódik meg – egyszerre több kemence hőellátására is alkalmas, illetve a rákötött berendezések hőellátása szakaszolható is, mint a mellékelt ábra mutatja:

Hőtermelő kazán és a fogyasztóként rákötött kemencék sematikus ábrája:

Ezzel a műszaki megoldással megvalósul, hogy a kemencét kiszolgáló gázégő teljesen független a kemencétől. A kazán a kemencékben több ponton elhelyezett érzékelők és a vezérlő egység információi alapján a keringető szivattyúk segítségével viszi be a sütéshez szükséges hőmennyiséget a sütőtérbe. 

Mivel több kemencéket egy gázégő látja el, a  több hőcserélőkben fellépő veszteségek helyett csak egy ponton tapasztalhatunk, a hőcserélésből származó veszteséget. Az egy gázégő egy kéményt is jelent, mely jelentős megtakarítás, illetve az egy kémény lehetőséget nyújt egy kilépő füstgázba épített hő-visszanyerő telepítésére, mely ugyancsak hatékonyabb mint ha több kisebb készüléket telepítenénk.  

Ez a működés és műszaki kialakítás lehetővé teszi, hogy a szokásos berendezésekhez képest, jobb sütési hatékonyságot, rövidebb sütési időt, sokkal kevesebb hőveszteséget tapasztalhassunk az ilyen rendszerek alkalmazásakor.

A sütéshez szükséges gőz előállítását is a felmelegített olaj végzi. Ennek eredményeképp a szokottnál jóval több gőz előállítására van lehetőség amely nagyon fontos a sütési idő első harmadában a megfelelően piacképes termékek előállítása szempontjából.

 

A „rackoven” kialakítású termoolajos kemencék sikeresen ötvözik a „rotor” másnéven „forgókocsis” és az „etage” sütési rendszerű kemencék előnyös tulajdonságait. A berendezés, mint az alábbi képen látható:

Kialakításában a forgókocsis rotor kemencék arculatát mutatja. A kemence egész eleje ajtó, mely a speciális sütő kocsi befogadása miatt nyitható teljes szélességében. A sütni kívánt termékeket, sütőlemezeken a speciális sütő kocsira helyezve juttatjuk a sütőtérbe. A kemencék alkalmasak 1, 2, 3, sütő kocsi befogadására egyszerre, illetve a sütőlemezek mérete választható. A sütő kocsi darabszáma, és a sütőlemezek mérete a berendezés megrendeléskor meghatározott sajátossága. A kocsin lévő sütőlemezek – amikor a kemencébe toljuk őket – alattuk és felettük is hő-átadó olajradiátorokat találunk. 

A berendezések méretválasztéka az alábbi táblázatban tekinthető meg:

sütő lemez méret mm/ 

paraméter

mérték egység 800*600 1000*600 500*650 1000*800 800*600 1000*600
egyszerre bent lévő sütőkocsi száma db 2 2 4 2 3 3
kemence alapterülete cm 120*180 140*180 140*190 140*220 120*245 140*245
kemence magassága mm 2400 2400 2400 2400 2400 2400
sütőfelület méret 8 szint magas kivitelben/szabad magsság a sütőlemezek között:170 mm 8 10 10,8 13,2 12 15
sütőfelület méret 10 szint magas kivitelben/ szabad magsság a sütőlemezek között:125 mm 10 12 13,5 16,5 15 18
sütőfelület méret 12 szint magas kivitelben/ szabad magsság a sütőlemezek között:95 mm 12 15 16,2 19,8 18 22,5

 

A fenti kemencék kialakításában fontos tényező az egységnyi alapterületre vetített nagy sütőfelület.

Egy két kocsis, 10 szintes, 580*980- as lemezeket magába foglaló kemence 11,368 m² sütőfelületet jelent, 1,95*1,2 m azaz 2,34 m² alapterületen. Ezt a sütőfelület méretet egy etage kemence esetében 6,76 m² alapterület mellet kapjuk meg. 

A berendezés vonalas ábrái oldal felül és elől nézetben:

Fontos tényező a kemencék kiszolgálása. Egy normál etage kemencéket 2 fő kezeli, főleg ha vetőszerkezettel vetik az árut a kemencébe. 

A „rackoven” kemencéket, mivel a 1*10 vagy 2*10 vagy 3*10 sütőlemez egyszerre, kocsikkal jutatható a kemencébe, különösebb fizikai megterhelés nélkül egy fő alkalmazása mellet is kiszolgálható. 

Mivel a berendezésnek jelentős a saját tömege - 2 tonna – a vetést követően elhanyagolható hőmérséklet csökkenést tapasztalunk a sütőtérben. Egy a szakmában eddig alkalmazott „forgó kocsis” kemencék esetében nem ritka a 25 ºC sütőtérben tapasztalható hőmérséklet esés, mire a gázégő újra utoléri a kemencét. Ebből adódón a szokásosnál rövidebb sütési idővel kalkulálhatunk, mely termelékenység javulást és egységnyi időre vetített hatékonyságnövekedést eredményez.

A berendezés vezérléséről egy színes, 90 programhellyel ellátott, érintőképernyős PLC gondoskodik. A 90 program mindegyikében külön meghatározható az összes a sütési folyamattal összefüggő paraméter. A folyamat alatt megtekinthető minden éppen szabályozott paraméter. 

A vezérlőpanel látványképe:

Összefoglalva, mire számíthatunk ha termoolajos kemencét alkalmazunk:

Felhasználási terület:

  • Szabadon vetett / formakenyerek. 
  • Lemezes áruk. 
  • Cukrász termékek. 
  • Apró- / finom pékáru. 

Előnyei:

  1. Abszolút egyenletes, stabil sütés. 
  2. Felső- és alsó hő-közlés minden szinten. 
  3. Hőátadás mindhárom fajtája (hősugárzás, hőátadás / igény szerint légkeverés). 
  4. Nincs nyílt láng. 
  5. Nagy hatásfok. 
  6. Alacsony zajszintű kazán. 
  7. 1 kazán több kemencéhez. 
  8. Sütés "vetésről-vetésre" (a rendszernek alig van szüksége felfűtési időre). 
  9. Kevesebb energiafogyasztás. 
  10. Hosszú élettartam. 

Az adatok tájékoztató jellegűek, a gyártó a változás jogát fenntartja